Firkantet vs. rundt spisebord

Spisebord

Der kan være flere forskellige grunde til, at du er på udkig efter et nyt spisebord. Det kan f.eks. være, at du er flyttet i noget større eller mindre, eller at dit nuværende spisebord er blevet slidt eller gået i stykker efter mange års brug.

Uanset din årsag til at købe nyt spisebord ønsker vi at hjælpe dig med at finde det perfekte bord. I første omgang vil vi belyse, hvilke fordele og ulemper der kan være ved henholdsvis firkantede og runde spisebord. Læs med herunder.

Fordele og ulemper ved runde spiseborde

De seneste år har vi oplevet en stigende interesse for og efterspørgsel på de runde spiseborde. Dette er der ikke kun én forklaring på, men op til flere.

En af fordelene ved runde spiseborde er, at de er pladsbesparende og fylder mindre end de aflange af slagsen. Endvidere er der mange runde spiseborde, der er udstyret med blot ét bordben, hvilket sikrer mere benplads under selve bordet. Derudover indbyder runde spiseborde i høj grad til samtale og socialt samvær.

Blandt ulemperne ved runde spiseborde kan der nævnes, at det kan være svært at få til at passe ind i indretningen, hvis rummet er meget småt og / eller aflangt.

Tip: Vælg et rundt spisebord med udtræk

Hvis du hælder mest til at købe et rundt spisebord, vil vi anbefale dig at købe et rundt spisebord med udtræk. Det smarte ved denne type bord er, at du let kan udvide det, når du får gæster. Bordet udvides typisk ved brug af en tillægsplade, som du nemt kan opbevare indeni bordet, når gæsterne tager hjem. Kan du nikke genkendende til, at det ofte kniber med siddepladserne, når du har gæster på besøg, så tøv ikke med at købe et spisebord med udtræk.

Fordele og ulemper ved firkantede spiseborde

En anden mulighed er at købe et firkantet spisebord, der betragtes som det klassiske spisebord. Denne type spisebord byder, ligesom det runde spisebord, på både fordele og ulemper, og nogle af disse vil vi komme omkring herunder.

Det firkantede spisebord udmærker sig bl.a. ved, at det er let at få til at passe ind i indretningen, og at der kan sidde mange omkring det. Du har f.eks. mulighed for at stille bordet op i et hjørne eller mod en væg, hvis du ønsker det.

En af ulemperne ved et firkantet spisebord er, at det er sværere at have øjenkontakt med alle rundt om bordet.