Vandre- og cykelture i Danmark

Selvom vi ikke har bjerge og strande med azurblåt vand og hvidt sand, har vi stadig skøn natur i Danmark. Vores natur spænder bredt. Man kan opleve alt fra kystlandskaber, store skove, hyggelige landsbyer og spændende historiske turistattraktioner.

Derudover har vi mange gode vandre- og cykelruter. Det er derfor oplagt at nyde og opleve den danske natur enten på cykel eller på gåben. Det er miljøvenlig måde at opleve Danmark på, og samtidig er der rig mulighed for at få ro og fred. Selvom man er aktiv, kan det altså være en god måde at holde ferie eller weekend på, fordi hovedet får lov at slappe af ved at være væk fra computer, mobil og tv. Man kan eventuelt lave en regel for sig selv om kun at tage sin mobil frem et par gange om dagen, hvis man gerne vil have følelsen af at koble helt fra og være væk fra arbejdsmails og en fuld indbakke.

Man kan planlægge sin tur alt efter, hvor man bor i landet eller hvad man gerne vil opleve. Der er nogle områder, som er særligt populære, fordi der er mange seværdigheder i området, som man kan planlægge at cykle eller gå efter og på den måde lægge naturlige pauser ind på ruten. Danmark har mange flotte kirker og historiske bygninger, som er oplagte at besøge i forbindelse med en vandre- eller cykeltur.

En af de gode ting ved at planlægge cykel- og vandreture i Danmark er, at vi har god infrastruktur. Langt de fleste steder er der gode forhold både for cyklister og for gående. Det gør det noget nemmere og mere sikkert at tage på den slags ture. Stierne er ofte også tydeligt markerede med skilte og andet, så man kan finde vej i naturen.

Men hvor skal man så tage hen? Der er mange muligheder. Det kan være en god idé at planlægge efter faciliteter til overnatning og toilet. Hvis man vil overnatte i naturen, er der nogle steder shelters eller lignende faciliteter, som kan overnatte ved. Der er også toiletfaciliteter mange steder rundt omkring, og man kan søge på nettet og finde de præcise steder, så man kan planlægge sin tur efter det.

I forhold til naturen er der mange steder, der er værd at se. I Danmark har vi fem nationalparker. De hedder Nationalpark Mols Bjerge, Vadehavet, Thy, Skjoldungernes Land og Kongernes Nordsjælland. De er dermed spredt ud over Danmark og kan være oplagte destinationer som en del af en vandre- eller cykelrute. Bornholm og Møn er også yndede steder at tage hen, da der begge steder er fantastisk natur.

Man kan også vælge at planlægge efter turistattraktioner som for eksempel H.C. Andersens hus eller Råbjerg Mile eller noget helt tredje. Det er helt op til ens egen fantasi og interesser, hvordan man har lyst til at planlægge sin tur. Det kan være en god idé at tjekke op på, hvor bakket den planlagte rute er, så det stemmer overens med det fysiske niveau, man gerne vil have. Hvis du gerne vil på cykeltur, men ikke har mod på de helt vilde fysiske udfoldelser, kan du fx købe en elcykel. Tag fx et billigt og rentefrit lån med hurtig ekspeditionstid og få råd til godt udstyr til gode naturoplevelser.