Sådan vælger du belysning til hjemmet

De fleste mennesker har en idé om, hvordan hjemmet skal indrettes med møbler, nips og pynteting. Men der er nogle, der helt glemmer, hvor stor en indflydelse belysningen har på indretningen og den hyggelige stemning. Det er derfor meget vigtigt, at du får valgt den rigtige belysning de forskellige steder i hjemmet.

Hav formålet med belysningen i tankerne

Når du skal vælge belysning til et rum, bør du starte med at tænke over, hvad formålet med belysningen er. Det kan nemlig være en stor hjælp i forhold til at finde den rette belysning. 

Skal du eksempelvis have et godt arbejdslys ved dit skrivebord, bør du vælge en skrivebordslampe. Med en skrivebordslampe får du en god belysning, når du arbejder ved skrivebordet. Du kan ydermere vælge at have en flet lampe på væggen eller i loftet. 

Derudover skal du helst vælge forskellige former for belysning til stuen. Du bør vælge en form for belysning over sofabordet, mens du har brug for en helt anden form for belysning i hyggehjørnet i stuen. 

Du bør altså altid have formålet med belysningen in mente og ikke bare købe den første og bedste lampe, du kan lide.

Gør brug af forskellige typer belysning

At skabe det perfekte lys i din bolig er vigtigt. Derfor bør du vælge forskellige lyskilder rundt omkring i hjemmet. Det er altså ikke en god idé, at du finder en gulvlampe, der er vildt flot og så køber mange af den og placerer alle mulige steder. Du bør også have loftslamper, pendler, væglamper og så videre.